Може ли да има истинска Коледа без коледни филми? Да се веселим с най-близките ни хора около празничната трапеза, да се наслаждаваме на вкусни ястия сред домашния уют и да гледаме заедно коледни филми – не е ли това истинското коледно вълшебство?

А може би и вие като Гринч не можете да откриете празничното си настроение или се налага по празниците да останете сами вкъщи като Кевин? Тогава не ви остава нищо друго, освен да седнете пред телевизора и да се потопите в магията на синия екран.

В темата Коледни филми сме събрали най-хубавите ленти на коледна и новогодишна тематика, които да създадат празнично настроение и усещането за истинско коледно вълшебство. Тук ще намерите и списък с всички коледни филми, които можете да гледате от 23 декември до 3 януари по телевизионните канали.

За любителите на семейното кино и коледните чудеса специално подбрахме 10 препоръчани от потребители филмови заглавия, премиерни за България:

Коледен лов на съкровища/On the 12th date of Christmas (2020, САЩ), романтичен

Двама на пръв поглед несъвместими дизайнери на игри се обединяват, за да създадат романтичен „лов на съкровища“.

 

 

Гордост и предразсъдъци по Коледа/Pride, Prejudice, and Mistletoe (2019, САЩ), романтичен

Дарси стартира собствена компания, защото не иска да работи с баща си. Връщайки се в родния си град за Коледа, тя среща своя стар съперник от гимназията, собственика на таверна Люк. Майката на Дарси ги кара да планират заедно благотворително събитие. Постепенно Дарси осъзнава кои са най-важните неща и това променя живота ѝ.

 

Домашна Коледа/Homegrown Christmas (2018, САЩ), романтичен

Мади се оттегля като главен изпълнителен директор и се прибира у дома за празниците, за да обмисли какво да прави по-нататък. Там среща старата си любов от гимназията Картър, което поражда напрежение между тях. Но се налага двамата да организират коледния бал за местната гимназия, което ги принуждава да пренебрегнат различията си и да преоткрият любовта си.

 

Приключенията на Св. Николай/S.Mykolay’s Adventures (2018, Украйна), семейна комедия

Филмът разказва за приключенията на осемгодишния Артьом, чието семейство току-що се е преместило от големия град в стара къща в Карпатите. Настроението на семейството не е празнично, защото бащата е загубил работата си. Освен това те са далече от приятелите си и интересния живот, който са имали в големия град.  В навечерието на Никулден самият Свети Николай неочаквано се явява на Артьом. Всъщност това е крадец, облечен в неговия костюм. Артьом, сестра му и техните приятели трябва да покажат истинска сплотеност, смелост и изобретателност, за да победят крадеца и да спасят истинския Св. Николай.

Коледа на Кейп Код/A Cape Cod Christmas (2021, Канада), романтична драма

Марго, автор на книги за деца, е силно съкрушена, защото нейните братя и сестри са решили да продадат къщата на починалите им родители в Кейп Код, с която я свързват топли спомени за семейните празници. Връщайки се там, тя среща своята детска любов – Крис, който е художник. Марго решава, че ако той нарисува къщата им и припомни на близките ѝ колко е красива тя, те ще се откажат от продажбата. Ще успее ли възродената любов да ѝ помогне да запази дома, който обича толкова много?

Бебе за Коледа/Un Bébé pour Noël (2018, Франция), комедия, драма, романтичен

След лошо падане Ноеми се събужда в болницата и открива, че е прекарала последните шест месеца в кома. Но това не е всичко. Освен това тя е бременна! Но кой е бащата? Дали е годеникът ѝ Оливие, с когото се е скарала седмица преди инцидента? Или може би е Ян, бившият ѝ приятел, при когото е потърсила утеха след това?

 

Коледната среща на татко/My dad’s Christmas date (2020, Великобритания), комедия

Дейвид е баща на 16-годишната Джулс и отношенията им са типични за повечето бащи и техните дъщери тийнейджърки. Той се опитва да общува пълноценно с нея, но тя не желае да споделя личното си пространство. Единственото, което ги свързва, е загубата на майка ѝ при автомобилна катастрофа преди две години. Всеки от тях се опитва да се справи с болката по свой начин. Докато Джулс решава да поеме нещата в свои ръце. Създавайки профили на баща си в множество сайтове за запознанства, Джулс се стреми да намери на баща си нова партньорка, а за себе си някой, който да я разбира. Дали в търсенето на нова майка, момичето ще намери предишния си баща?

Цар Лъв/The Lion King (2019, Великобритания, САЩ, ЮАР), драма, приключенски, семеен

Малкото лъвче Симба е гордостта и радостта на родителите си крал Муфаса и кралица Сараби. Бащата подготвя сина си да стане следващият крал на джунглата. Наивното лъвче обаче се доверява на завистливия си чичо Скар, който иска да убие брат си и сина му, за да стане следващият крал. Затова примамва Симба и приятелката му Нала на забранено място, където те са нападнати от хиени. Но Муфаса успява да ги спаси. Тогава Скар измисля друг план. Малкият Симба оцелява и напуска кралството, мислейки, че е отговорен за смъртта на баща си. Докато расте в далечни земи, чичо му Скар става крал, поддържан от злите хиени, и превръща кралството в страховита пустош. Ще успее ли Симба, воден от смелостта си и чувството си за отговорност, да си възвърне това, което му принадлежи?

Не целувай мъж с коледен пуловер/Never Kiss a Man in a Christmas Sweater (2020, САЩ), романтична комедия

Самотната майка Маги О’Донъл се налага да празнува Коледа сама, защото дъщеря ѝ ще прекара празниците при баща си. Когато купува коледната си елха, тя неволно наранява непознат мъж – Лукас Кавели, който е принуден да отмени плановете си и да остане в града. За да се реваншира, Маги му предлага да се настани в къщата ѝ за гости, докато се възстанови. Скоро между тях се зараждат приятелски чувства. Но дали те няма да прераснат и в нещо повече?

Подари ми Коледа/With Love, Christmas (2017, САЩ), комедия, драма, романтичен

Мелани е трудолюбив рекламен директор, който в екип с колегата си Донован трябва измисли най-добрата коледна реклама за нов мобилен телефон. Освен това Мелани е тайният Дядо Коледа на Донован в годишната размяна на подаръци за офиса. За да запази самоличността си в тайна, тя му изпраща имейли от името на Дядо Коледа, за да разбере кой е идеалният подарък за него…

 

Приятно гледане!

Обратно към форум BG-Mamma