Помните ли магията на влюбването? Усещането за безтегловност и спокойствие на душата и ума, което се редува с вълнение, нетърпение, копнеж за близост до човека, обзел съзнанието ни.

Всичко ни се струва различно, вълнуващо, някак непознато и сладко.
Казват, че колкото по-възрастни ставаме, толкова по-трудно се влюбваме, а след определена възраст и най-вече житейски опит хората искат да преживеят споделена любов, но не са готови да жертват всичко за нея, особено ако противоречи на вече изградено спокойствие, принципи и подреден начин на живот.

Днес ще ви напомним за 5 признака, по които да познаете, че най-вероятно сте вече влюбени или поне на сигурен път към тази вълшебна дестинация.

Един хормонален коктейл, моля!

Когато се влюбваме, в нас започват да бушуват най-различни емоции. А за тези емоции главните виновници са хормоните – адреналин, допамин, серотонин, тестостерон и окситоцин. Допаминът, като един от главните хормони на щастието, ни кара да се чувстваме постоянно щастливи и удовлетворени от всичко. Когато сме влюбени, този хормон активно се отделя и ни обзема сладкото чувство на еуфория. Доказано е, че този хормонален коктейл действа на тялото ни по същия начин, по който действат и наркотиците. Имаме нужда от по-малко сън, нямаме апетит, но въпреки това имаме енергия и сила да преобърнем света.

Усмихвате се постоянно

Усещате ли понякога как усмивката не иска да слезе от лицето ви – постоянно се питате дали наистина не може да скриете от околните какво мислите в точно този момент. Небето вече е розово, а вие се реете из пухкавите му облаци. Отново се усмихнахте, нали? :))

Здравей, мотивация!

Познато ли ви е усещането да отлагате разни неща за “по-нататък”? Е, край с това, когато сте влюбени. Любовта се превръща в мощен двигател на личностното и духовното ни развитие. Внезапно имаме силата и желанието не само да направим света по-добър, но и да разгърнем своите качества, да надскочим собствените си граници, да преодолеем дълго таени в нас страхове. Независимо дали искаме да подобрим външния си вид, да спортуваме повече, или да изхвърлим най-накрая ненужните стари вещи на отминалата любов – точно сега ще започвате да случвате всичко.

Нарушавате принципите си

Почти винаги, когато започнем да се влюбваме, сме склонни да правим неща, които първоначално сме смятали за невъзможни или дори изцяло противоречат на досегашните ни принципи и навици. Невинаги това са негативни неща – напълно възможно е да се откажете от досегашните си лоши навици, да започнете да правите повече компромиси или да откриете нови и непознати територии за емоционална и физическа наслада. Казано накратко – имате смелостта да се пуснете по течението.

Слушате повече музика

Музиката винаги е била тази безкрайна магия и емоция, която не можем да опишем с думи. Тя управлява непрестанно нашите мисли, настроение и живот. Въздейства ни на дълбоко емоционално ниво и ни помага да се справим с душевните си или физически травми. На нея се смеем, танцуваме, плачем, влюбваме се…

Можете ли да си представите филм без подходящия саундтрак за всяка сцена? А по време на активната фаза на влюбването нашият мозък има нужда от музика, както тялото ни се нуждае от вода и храна, за да оцелее. Откриваме късче от себе си във всяка нота и стих и освобождаваме натрупалите се емоции. Вие решавате с каква мелодия да озвучите животa си оттук нататък.

Обратно към форум BG-Mamma