Всяка жена носи капка суетност в себе и иска да бъде красива през всеки сезон. През летните месеци обаче най-важното нещо е да чувстваме лекота и свежест. Това важи както за облеклото, така и за грима на лицето ни.

Ако през зимата можем да носим тъмни цветове и да си позволим повече грим, то през лятото е по-добре за кожата ни да заложим на леки текстури, които не запушват порите и изглеждат естествено.

Дамите от форум BG-Mamma и по-конкретно от подфорум „Красива мама“ споделят ценни съвети и трикчета за летен грим, обсъждайки своите предпочитания. Те са истинско вдъхновение и доказателство, че можем да бъдем красиви целогодишно, без да имаме нужда от много продукти, за да постигнем мечтаната визия.

Гримът ми винаги се влияе от жегите и е по-оскъден през лятото. Използвам очна линия и спирала. Също така нося балсам за устни вместо червило, защото стои по-естествено.“

„Нося лек грим в неутралната гама или бронзово златни сенки през лятото. Залагам предимно на гланцове за устни.“

„Избягвам сенките за очи през лятото, но често ползвам цветен молив в закачлив цвят, за да подчертая долния си клепач.“

„През лятото заменям тежките матиращи фон дьо тени с бб кремове, които са леки и съдържат грижа за кожата.“

По време на топлите месеци залагам изцяло на матови сенки, защото те се фиксират по-добре и не рискувам блестящите нюанси да се размажат от жегата.

 „Харесва ми да акцентирам върху устните си през лятото със смели и ярки цветове като коралови червила например.“

„В горещините нося тониращ крем, който не се усеща на лицето, но задължително матирам Т-зоната с пудра, за да фиксирам грима си и да избегна прекаленото омазняване.“

Надяваме се, че сме Ви вдъхновили да заложите на естествено излъчване и минимално количество грим. Кожата Ви ще Ви се отблагодари за глътката въздух, която сте ѝ дали, а и ще спестите няколко минутки сутрин. Всеки иска това, нали?