В темата Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен  потребителите на форума ежедневно обменят опит и хитрини за постигане на красив и дълготраен грим на лицето. Ето и някои от най-ценните съвети:

Последователността на поставяне на продуктите е – крем, база, фон дьо тен и/или пудра.
За поставянето на грима –  За постигане на перфектното „платно“ за останалия ви грим, основните компоненти са: Крем (по възможност със слънцезащитен фактор), база, коректор, фон дьо тен, прахообразна пудра за завършек. Може да звучи много и да си мислите, че резултатът ще е наклепана маска, но тайната е в количеството, техниката на нанасяне и съобразяването на продуктите с типа кожа.
Съобразяване с типа кожа – най-общо казано, ако кожата ви е суха и си вземете продукти, подходящи за мазна, най-вероятно само ще подчертаят сухотата и т.н. Затова, колкото и да е хвален даден продукт, уверете се, че отговаря на нуждите на кожата ви. 
Техника на нанасяне – много зависи от типа на продукта, гъстотата му, и какво ползвате – пръсти, четка или гъбичка. Експериментирайте с различни техники, с различни четки. Интернет вече предлага доста клипчета, които дават добра основа. И накрая – количество. Винаги започвайте с малко, и добавяйте само, ако има нужда, като преливате много добре.  Гримирайте се на силна, равномерна светлина.“

Базата за грим се използва за:
– „попълване“ на несъвършенства по кожата – бръчки, хлътнали белези, разширени пори и др.
– по-равномерно и прецизно нанасяне на фон дьо тен, без да става на петна.
– за да издържа по-дълго фон дьо тенът и останалият ви грим.

Коректорите
Важен е не толкова типът кожа, колкото типът коректор и предназначението. Ако се прикриват пъпки, се търсят по-гъсти и сухи коректори. За под очи този тип коректори са прекалено сухи, стоят напластено и се събират в гънките, защото там кожата винаги е по-суха. Затова е необходим коректор с по-лека и течна или кремообразна консистенция.“