В началото на новата година много жени копнеят за промяна в своя външен вид и за това говорят многото новостартирани теми в „Красива мама“, в които потребителите търсят идеи, съвети и информация за новите тенденции в модата, грима, маникюра и прическите.
Най-лесният начин да изглеждате по-различно, модерно и свежо е като промените прическата си. Доказано е, че самочувствието на жената зависи до голяма степен от състоянието на косата ѝ. Тя е изложена ежедневно на стрес от смяната на сезоните, хормоналните промени, които се случват в тялото и температурните условия. Ето някои лесни стъпки, с които да освежите косата си и да внесете промяна в нея.

Подстрижете се
Редовното подстригване ще ви гарантира здрава и красива коса през цялата година. Ако забележите изсъхнали или накъсани краища, най-добре запазете час при своя коафьор. Новата и свежа прическа ще ви зареди с положителна енергия и ще почувствате мигновено промяната в своя живот. Препоръчително е да подстригвате косата си на около 3 месеца, за да бъде винаги здрава и плътна.

Променете цвета
Ако искате да смените цвета на косата си в домашни условия, то е много важно да се ограничите до един или два тона от основния си цвят. За всяка по-радикална промяна е добре да се доверите на експертно мнение и да посетите фризьорски салон.

Използвайте правилните козметични продукти
За да се радвате на здрава, мека и „жива“ коса е важно да използвате подходящите продукти. Съобразете избора на шампоан, маска или стилизиращ продукт с типа на косата, цвета и състоянието ѝ. Не забравяйте, че един продукт действа различно на вашата коса и на косата на приятелката ви.

Предпазвайте косата си от машата, пресата и сешоара
Честото оформяне на косата с топлина я уврежда и изсушава. Препоръчваме ви да инвестирате в качествена преса или маша с керамично покритие, защото е доказано, че то е по-щадящо към косъма. Никога не оформяйте косата си, докато е все още влажна! Това я уврежда и изгаря още повече.


Специално за вас подбрахме най-полезните теми от форума, в които ще откриете ценна информация за актуалните тенденции в прическите, както и незаменими съвети при избора на козметика и уреди за безопасно стилизиране.

Професионални серии за коса

Красиви всеки ден с Ива Атанасова: Къдрене с преса за коса

Модни тенденции в прическите и всичко за косата

Керамична преса за коса

Удължаване на косата

Къдрокоси красавици

Клуб на червенокосите

Клуб на блондинките