BG-Mamma не е форум само за бременност и майчинство. От много време насам играе ролята на справочник по всевъзможни проблеми от всякакви области – от ремонт на автомобили до решаване на задачи от висшата математика. Хора от всички възрасти се регистрират с цел да потърсят информация, да зададат своите въпроси и да получат компетентни съвети, в това число здравословни.

Подфорум Здравословни проблеми и профилактика е създаден с цел обмяна на личен опит и информация по теми, свързани със здравословното състояние – превенция и профилактика, изследвания, подкрепа и взаимопомощ от пациенти за пациенти. Тук можете да потърсите съвет и да получите отговор на въпросите си от хора, които са имали същите проблеми като вас.

В групата Детско здраве се намират темите, които са свързани само и единствено със здравето на децата. В тях е събрана богата база от полезна информация за всичко, което вълнува родителите – първа помощ при най-малките, ваксинации, най-честите заболявания и тяхното лечение, профилактика и подсилване на имунитета. Освен споделяне на опит между родителите, особено ценно е и участието на лекари специалисти – хирург, офталмолог и др., които дават компетентни съвети и насочват разтревожените родители къде конкретно могат да потърсят и получат медицинската помощ, от която се нуждаят.

Групата на родителите на деца със заболявания и увреждания, изискващи специални грижи, се нарича Деца с увреждания и хронични заболявания. Това е специално обособено място за обсъждане, споделяне и обмен на информация за методи на лечение, специализирани заведения, интеграция в обществото и други проблеми, свързани с отглеждането, възпитанието и обучението на децата. Свидно кътче за споделяне на малките победи, за утеха и подкрепа на понякога обезсърчените родители. Тук може да намерите Координати на лекари, болници, логопеди, психолози. Клиники в чужбина, както и Координати на Ресурсните центрове в страната. Може да получите ценна информация за правата, които имат родителите на децата с ТЕЛК – Правата на децата ни с ТЕЛК. Също така можете да се консултирате с логопед, със специалист по детска церебрална парализа (ДЦП) и др.

Алтернативна медицина се нарича групата за обмяна на личен опит, взаимопомощ и обсъждане на алтернативни методи за третиране на различни здравословни проблеми с помощта на хомеопатията и алтернативната медицина. Информацията не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицински специалисти, квалифицирани диетолози и козметолози. Най-ценни и полезни тук са съветите и рецептите от народната медицина, които допълват и подпомагат лечението, предписано от лекар, събрани в темата Баба каза така.

Очно здраве и красота е група за дискусии, засягащи очното здраве. Тя е място за споделяне и търсене на помощ и информация по различни офталмологични проблеми, както и на специалисти, клиники, оптики, продукти. Препоръчваме на родителите да се запознаят с по-важните теми, посветени на очното здраве на децата, като например От какви очни заболявания страдат най-често децата и  Кога да заведем детето на очен преглед.

Група Стоматология е мястото за въпроси и дискусии, свързани с грижите за зъбите и зъболечението. Тук можете да обмените опит, съвети и мнения относно нуждата и методите за корекция и лечение. Имате възможност да получите препоръка за добри специалисти (Да похвалим стоматолога си, или Бял списък на лекарите по дентална медицина), клиники, продукти и др. Имате възможност дори да се консултирате със стоматолози, които да ви дадат компетентен съвет и насоки относно вашите проблеми или да отговорят на вашите въпроси. Специални теми са посветени на проблемите с млечните зъби при децата и всичко, което е свързано с детското зъболечение.

Особено полезна е групата, в която можете да потърсите или споделите информация, мнения, отзиви и координати на болници, клиники, лаборатории и лекари специалисти по конкретни заболявания  – Здравни заведения, специалисти. За ваше удобство са създадени теми с бели и черни списъци с различни специалисти; с координати на клиники и медици, групирани според здравословните проблеми, които лекуват. Тук е мястото, където можете да потърсите спешно мнение или препоръки за специалиста, с когото искате да се консултирате.

В групата Консултации с психотерапевт имате възможност да разкажете за своя проблем, а на вашите въпроси два пъти седмично ще отговарят опитни психотерапевти. Специфична особеност на тази група е, че в нея не могат да вземат отношение другите потребители, а ще контактувате само с нашите специалисти.

Не забравяйте, че отговорността за всяка публикация се носи от нейния автор. BG-Mamma не поема отговорност за съдържанието, ползата, истинността и точността на потребителските теми и мнения. Преди да започнете употреба на лекарствен, козметичен продукт, терапия или диета, дискутирани във форума – потърсете съвета на вашия личен лекар или друг квалифициран специалист!