Още с първите снежинки навън замириса на зима: на студ, на вълнени шалове и ръкавици, на топъл чай, на курабийки с канела, мед и джинджифил. Коледните аромати!

Коледа е един от най-светлите и вълнуващи празници през годината. По традиция на този ден всички членове на семейството се събират около празничната трапеза, за да може всеки един да почувства топлината, обичта и загрижеността на своите близки. А за да бъде празникът по-различен и оригинален, се налага специално да се постараем, да блеснем със своята фантазия, за да зарадваме най-скъпите ни хора.

В случай че се затрудним при планирането на коледните и новогодишни празници, винаги можем да прибегнем до специалния подбор от теми на форум BG-Mamma, откъдето да почерпим нови идеи и да получим практични съвети. И да превърнем празника в истинска коледна приказка!

 

Всеки родител иска да организира коледните празници за децата си така, че да усетят пълноценно вълшебството на този ден, който да им остане като един от най-свидните и топли спомени от детството. Своите размисли по въпросите вярват ли децата ви в съществуването на Дядо Коледа и кога трябва да научат истината за него можете да изложите в темата Истината за Дядо Коледа. Легендата за добрия старец можете да прочетете в темата Дядо Коледа или Дядо Мраз. А как да напише детето ви писмото със своите съкровени желания и адресите, на които може да го изпратите, за да получи отговор от самия старец, ще разберете в темата Писмо до Дядо Коледа.

 

Следва подготовката за самия празник. Първата ни задача е, разбира се, да украсим дома си и работното място. Можем да използваме гирлянди и играчки, останали от минали години, можем да купим нови, а най-добре е да си ги изработим сами, особено ако разчитаме на своите малки помощници. Ако се спрем на последния вариант, ето от кои теми можем да почерпим идеи и вдъхновение:

Коледни и новогодишни идеи и декорации

Детски коледен календар

Коледен календар от кибритени кутийки

Нестандартен коледен календар

Коледни чорапчета за най-малките

Коледен гирлянд

Оригинални идеи за коледна украса

Коледен хладилник

Как да направим Коледен ангел от подръчни материали?

Приказки и рокли за ангели

Как сами да си направим коледни играчки. Част 1

Как да си направим коледни играчки. Част 2

Как да си направим коледни играчки. Част 3

Как украсихте дома си за Коледа?

 

След това идва ред на подаръците – най-трудната, но и най-приятната задача от подготовката за празника. Кого с какво да изненадаме и зарадваме, каква сума да отделим, откъде да купим, как да опаковаме… Куп въпроси, чиито отговори можем да открием в темите:

Коледни подаръци 2017/2018

Една по-весела тема: какво искате да ви подари партньорът за Коледа?

Бързи въпроси за детски подаръци

Коледните подаръци. Част 1 – Подаръците, считани за неподходящи според етикета

Коледните подаръци. Част 2 – Ho ho ho… Merry Cartoon!

Коледните подаръци. Част 3 – Парад на странните подаръци в мрежата

Коледните подаръци. Част 4 – Оригинален VS. индивидуален

 

След като приготвихме подаръците, дойде ред и на празничната трапеза. Как да украсим масата така, че всички да ахнат? С какви изкусителни лакомства да зарадваме семейството и своите близки?

Аранжиране на маса

Рецепти за православните пости – 2017 година

Трапезата за Бъдни вечер

Традиционен английски коледен пудинг

Английски коледен кекс

Содена питка за Бъдни вечер

Коледа 2017

Меню за Нова година???

 

Украсили сме вече дома и работното си място, приготвили сме подаръците, планирали сме празничното меню… Не ни остава нищо друго, освен да се заредим с празнично настроение! Има много начини, по които можем да пуснем в дома и сърцата си духа на Коледа – чрез рождественска музика, тематични филми, коледни аромати или обикаляйки коледните базари с приятели. Там има всичко за всекиго и за всеки вкус:

Коледните базари – носители на коледния дух

Коледни благотворителни базари 2017

Етерични масла за празничен аромат в дома

Коледно парти

Коледни филми

Какви филми да гледаме по Коледа?

 

Вярвате ли в коледни чудеса?

Ваксина срещу коледни неволи

 

Весела Коледа и щастлива Нова година!