Ние от BG-Mamma

Баба каза така…

Отново е студено и отново хиляди разтревожени майки се чудят как да се справят с болестите, присъщи на есенно-зимния период. Хреми, настинки, ангини, грип… Антибиотици, витамини, капки за нос, сиропи за кашлица… Освен че химичните лекарствени средства се отразяват зле на семейните финанси и водят до резистентност на вирусите и бактериите, не са за подценяване и техните странични ефекти. Затова и интересът към природните методи за лечение и облекчаване на симптомите никога не угасва – ефикасните методи на нашите баби.

От темата „Баба каза така“ във форум BG-Mamma  подбрахме най-популярните средства на народната медицина за борба с простудните заболявания, следвайки принципа „Ако не помогне, поне да не вреди“. Ето какви лично изпитани методи споделиха майките от форума:

Хрема

Запушен нос

Ангина

Гнойна ангина

Фарингит

Висока температура

Кашлица

*(Ако се използва котлон, трябва изключително много да се внимава детето да няма достъп до него – да не се изгори на котлона или да се залее с врялата вода!)

Грип

Астма

Анемия

Разстройство

Повръщане

Запек

Оводняване на бебета при  разстройство:

½ л вода;
1 с.л. захар;
2 ч.л. сол;
1 ч.л сода за хляб.

Водата не се преварява, но може да е минерална. Всичко се разбърква добре, но понеже содата не се разтваря особено, преди всяко даване се бърка – най-добре в шише от минерална вода. През 5 – 10 минути се пие по 1 ч.л.

Оводняване на бебета при повръщане:

½ л вода;
3 с.л. захар;
2 ч.л. сол;
1 ч.л сода за хляб.

Процедира се по същия начин.

Exit mobile version