Кой не е мечтал за магическа пръчка, която да ни помогне с всички домашни задължения? Знаем, че във форум BG-Мamma откривате всеки ден интересни предложения и насоки, но понякога имате нужда от нещо наистина хитро и иновативно, с което да отметнете на мига досадните домакинските задължения.
На помощ идват така наречените хакове.

Но какво по-точно е хак?

Ще ви представим 5 интересни хитринки, с които ще ви докажем, че домакинските задължения могат да бъдат приятни и дори забавни.

1.   Ако почистите огледалото в банята с пяна за бръснене, то няма да се запоти. Пяната не само почиства до кристален блясък огледалото, но и пречи на задържането на пара след горещ душ.

2.   Ако сте на път и дрехите ви са измачкани, можете да ги „изгладите“, като ги оставите във влажната баня след душ на закачалка. Така те отново ще се опънат без да използвате ютия.

3.   Зелената салата се разваля много по-бързо, ако я оставите в хладилника измита. За да предотвратите това, я поставете в кутия, в която сте добавили парченце суха кухненска хартия. Салата ще остане свежа за още поне два дни.

4.   Ако не знаете къде и как да съхранявате всичките си найлонови торбички, опитайте да ги поставите в картонени кутии от носни кърпички или салфетки.

5.   Ако не искате да използвате лед за напитките си, то може да замразите малки парченца плодове като грозде, ягоди или череши. По този начин ще охладите бързо напитката си, без да я разреждате с допълнителна вода.

Е, време е да приложите някои от тези трикчета и да улесните своето ежедневие. А ако искате да научите още 5 страхотни хака, вижте цялата ни статия във форума.