Заедно с радостта от наближаващата лятна ваканция, започва и търсенето на подходяща занималня за децата. Дори да не работите или пък да имате баба и дядо, които могат да се грижат за тях през лятото, разнообразните спортни и образователни знятия, които предлагат занималните, са чудесен начин да разнообразите малките членове на семейството през дългата ваканция.

Вариантите са много – почасови и целодневни занимални и школи, екскурзии с няколко нощувки и скаутски, спортни или езикови лагери. На кой от тези варианти ще се спрете зависи изцяло от предпочитанията, финансовите ви възможности и интересите на децата.

Ето какво споделят потребителите на BG-Mamma за някои от изпитаните занимални в града за предстоящото лято:

Лятно Зооучилище

Zvanche:
“Зооучилището е една седмица, от 10.00 до 15.00 ч. Децата се грижат за животните в центъра – приготвят им храна, хранят ги. Отделно от това имат занятия за животните, ходят и при други животни в парка.
Няма храна. Детето си носи от вкъщи или ходи да си купува от парка.”

Лятна академия “Заедно в час”

♥ HAPPY ♥:
“+ безплатно и добре организирано.
– малките не учиха кой знае колко.
Но пък бяха говорили интересни неща за екология, маркетинг и т.н., правиха презентации и на малкия много му допадна. Той си умира да се изявява по такива начини.
Големият се похвали, че са обсъждали правата на детето. Оттогава нон стоп слушам лекции за това, че има право да се изкаже. “

“Атмосфера Спорт”

Lady Cassiopeia Duval:
“Аз съм пращала сина ми на летен лагер с “Атмосфера спорт” и бях много доволна. Всеки ден ги водеха на различни места – на разходка на Витоша, на басейн, на скално катерене и не помня още какво. Сутрин ги взимаха с бус и следобед ги връщаха.”

“Планини и хора“

Dobri:
“2015 и 2016 спортувахме с “Планини и хора“
На нашето дете много му харесаха еднодневните екскурзии, на мен ми хареса отношението към децата и програмата като натоварване и разнообразие.”

Mind Hub Summer Camp

Lucia:
“Синът ми ходи на занятията им през годината.
Имат истински роботчета, с които децата учат как да ги движат чрез програмиране, адаптирано за деца, разбира се.
Той много им се радва и ходи с голямо желание.
Сега виждам, че са включили интерактивни занимания по рисуване, математика и английски и програма за социални умения и развитие на личността…”

Занималня  „Да Винчи“

Dobri:
“в „Да Винчи кидс“ имаше много физически занимания, имаше и занимания на закрито: роботика, правеха си състезания кой най-много ще прочете/напише…”

Exploratorium

skrech:
“Миналата година имаха летни тематични седмици (цялото лято). В рамките на седмицата изучават, експериментират, откриват, имат беседи по темата. Като използват сградата или двора, обикалят из музеите или културните паметници. Един от дните посещават исторически или културни места извън София или са в Коколандия или в някоя конна база.”

Автор: Адри

Източници:

Лятна ваканция 2017 – София

Лятна ваканция 2016 – София

Летни школи, градски лагери, занимални или градско лято!