На 23 октомври „Клуб на готините баби“ (КГБ) от форум BG-Mamma навърши 10 години от своето създаване. Тържественото честване на кръглата годишнина се осъществи на 27.11.2017 г. в хотел-ресторант „Бърдото“, град Брезник. Автор на идеята и организатор на събитието бе д-р Цвета Митова.

Прекрасните дами от „Клуб на готините баби“ бяха посрещнати в Брезник с питка и мед, песни, танци и куп изненади. Богата музикално-артистична програма на местни самодейни състави, детски фолклорни групи, стихове и песни стоплиха сърцата на нашите съфорумки, прочути с уникалното си чувство за хумор и благотворителните каузи, на които отдават много време и сили.

  

 В програмата бяха включени и други изненади, които повдигнаха още повече градуса на купона.

Подаръци и торта за рождения ден от името на форум BG-Mamma сюрпризираха веселите купонджийки и им напомниха за пореден път, че сплотената им група не само се откроява сред потребителите на форума, но дори са всеобщи любимки. Та нали преди 10 години те се събраха именно в този форум и създадоха своята група „Клуб на готините баби“ – приятелски кръг на майките с пораснали деца, очакващи или вече радващи се на своите внуци – като я превърнаха в място за споделяне на радости и тревоги, на надежди и разочарования, в любимото им уютно кътче, в което да изпият сутрешното си кафе и да се заредят със сили и позитивизъм за предизвикателствата на предстоящия ден.

 

Не бяха забравени и отсъстващите от празненството членове на групата, които също бяха поздравени, макар и задочно:

 

 

Отзиви на участници в празненството: 

Не може да се опише срещата, трябва да се изживее. Нищичко не е в състояние да помрачи еуфорията, която ме кара да се усмихвам и да се връщам отново и отново на дървените маси пред хотела, на горската пътека на Бърдото, да гледам към синьото небе и малките пухкави облачета, да слушам сладкогласните песни на Янчето, Мими и Фло. Да се възхищавам на неуморната в танците Фурийка, да се радвам на разходката в красивото градче Брезник, да се моля в старинната черква „Св. Петка“,да слушам разказите за класното школо на уредничката на музея, да рева от възхита от танците на дечицата от читалището и да се гордея от това, че обичаите, песните и преданията се пазят и ще ни има.

Шпунц

Купонът тече с пълна  сила. Поздравиха ни от цялата Брезнишка околия. Получихме много подаръци, а най- голямата изненада – подаръци и торта от БГ- МАММА. Благодарим на МАММА, за жеста към нас и нашия празник. Нашите домакини Фло и Яжка ни събраха погледите. Перфектни във всичко – безупречни.

FURIQ_65

Останах с прекрасни впечатления. Страхотна организация. Още с пристигането ни Мамси ни чакаше на автогарата, закара ни до Брезник, на връщане пак тя се погрижи за Кубратската група. Благодаря ти, Мамси, не те познавах, но за мен си човек с голямо сърце и душа. Няма да изреждам всички, които не познавах, защото след като се видяхме, имах чувството че сме си близки от години.

Дори и да се повторя или потретя, ще кажа: много, много съм доволна и щастлива от тази среща.

Много вълнуваща и емоционална бе тя за мен.Едва сдържах сълзи от емоции и радост.

А какво да кажа за Брезнишките мили баби, които ни поздравиха с много песни, оставяйки работа и семейства, за да ни доставят радост, за децата от читалището, които пяха и играха от цялата си душа.

Останах с прекрасни впечатления от природата и хората в Брезник –  мили, сърдечни, гостоприемни.

Знам, писали сте за всичко това, но не мога да не споделя и моите впечатления, които се допълват и с вашите.

Така неусетно минаха тези два дни, прекарани заедно в сладки приказки, смях и песни.

Специални благодарности към  Мамма и Татти за изненадите и вниманието им към нас.

Mimiто

Трогната съм и мило ми стана от поздравлението на БГ- МАММА! Наистина се чувствам като член на едно голямо и задружно семейство. Сърдечно благодаря!

Flo 51