Около 90% от всички компании попадат в категорията на малкия бизнес. Всички те осигуряват работни места, както и така необходимото за всеки от нас пазарно разнообразие. 

Няма капка съмнение в това – когато подкрепяме малкия бизнес, ние правим нещо добро за местната общност, включително за самите себе си! В предишна статия в блога говорим именно за това защо темата за малкия бизнес е от значение за абсолютно всеки човек, без значение какво работи и какъв е стандартът му на живот.

В BG-Mamma създадохме и специална дискусия, в която потребителите да споделят дали пазаруват често от квартални малки магазинчета и купуват ли редовно български стоки.

Доста от участниците в дискусията пишат, че макар да са по-качествени, продуктите от местни производители понякога могат да бъдат чувствително по-скъпи. Други потребители обаче са категорични, че избират качеството пред количеството. И че предпочитат да купуват и да потребяват по-малко, но по-целенасочено. Често именно от малки производители. 

Независимо дали сте редовен клиент на различни малки бизнеси, или ви се случва да ползвате продуктите или услугите им само понякога, има лесни начини всеки от нас да им помага да се развиват.

В този пост споделяме с вас няколко начина да подкрепите малкия бизнес, които не струват нищо! Ще ви е нужно само съвсем малко време, както и добро желание. 

  • Ако ползвате дадена местна услуга или продукт инцидентно, но сте доволни от качеството, говорете за това! Препоръчайте ги на свои близки и познати.
  • Следвайте представители на малкия бизнес в социалните мрежи. Харесвайте и споделяйте публикациите им.
  • Напишете ревю за продукта или услугата.
  • Ако сте активни в социалните мрежи, включете продукти на малки бизнеси в снимките си. Тагвайте се в любимите си малки пекарни, местни ресторанти, модни брандове, магазинчета или семейни хотели.

Всяко ваше дребно усилие в тази посока помага на малките бизнеси да получат видимост, съответно да увеличат своята популярност и да привличат и задържат клиенти.

Най-новата отделна категория в BG-Mamma екипът ни посвети именно на малкия бизнес, постепенно събирайки в нея атрактивни оферти от различни сфери. Тук срещаме потенциални клиенти с нишови брандове, които дават възможност за по-информирано и разнообразно пазаруване и за по-различни преживявания. Като се абонират за нотификации от “Оферти от малкия бизнес”, регистрираните потребители в платформата могат да научават не само за разнообразни продукти и услуги, но и за промо предложения и ексклузивни кодове за отстъпки.

Ако тази възможност ви харесва, посетете “Оферти от малкия бизнес”!

Ако вие самите имате свой малък бизнес, вижте нашата преференциална оферта за участие в категорията.

Предложенията в „Оферти от малкия бизнес“:

Промокод за детски столове и бюра от Мебели Carmen

Намаление на висок клас козметика от Letique.bg

Мултифункционални бебешки легла и детски кошари YourBaby

Casa Art – бутиков хотел в планината с уникален дизайн на всяка стая

Оригинални картини на български и чуждестранни автори в ArtVibes

Персонална абонаментна кутия с козметика точно за теб от Pick N Dazzle

Ръчно изработени шоколадови бонбони от Modica Artisan Chocolates

Хотел Хасиенда Бийч 4* – Златна рибка, Созопол, All inclusive