За да бъде едно дете любознателно и да се развива добре в училище, то не трябва да се страхува понякога да греши.

Това важно напомняне идва от психолога Ина Иванова точно преди старта на новата учебна година.

Перфекционизмът на родителите, както се оказва, не е най-полезното нещо. Когато изискваме от детето си никога да не греши, обикновено ни води убеждението, че така го учим винаги да дава максимума от себе си. Но истината е, че така правим детето плахо. С времето то се затваря все повече и повече за различните възможности да експериментира и за новите знания и умения, които може да придобие – страхът от грешките го прави ригидно и убива креативността му.

В нашето интервю с Ина Иванова можете да прочетете още за детската любознателност и за това как да я подхранваме, помагайки на младия човек в учебния процес.

Още интервюта с експерти, както и специално селектирани полезни потребителски теми очакват родителите в “Отново на училище” – традиционния проект на BG-Mamma, с който вече са седма поредна година посрещаме есента.

В специално създадената за проекта лендинг страница се постарахме да съберем важни отговори за родителите на ученици. От съвети при пазаруване на учебни и спортни пособия, през препоръки за извънкласни дейности, до здравни съвети и ценни насоки за ефективно учене, “Отново на училище” представлява огромен ресурс от практична информация. Ето и някои от включените полезни теми:

Помощ за деца с гръбначни изкривявания

Обмяна на мнения и съвети за родителите на първокласници

Как да изберем подходящата ученическа раница

Въпроси и отговори по всички учебни предмети

Обмяна на опит относно присъствено срещу дистанционно обучение

В лендинг страницата и през месец септември ще продължим да добавяме тематични дискусии, както и авторски статии и интервюта с експерти. Сред тях очаквайте откровени и интересни разговори с преподаватели по различни предмети. Ще обсъдим с тях за това какви са днешните предизвикателства пред учениците, учителите и родителите, защо много деца влошават успеха си в последните години, как можем да подкрепим младите хора и как да съхраняваме техния естествен стремеж към нови знания!

Ако сте регистриран потребител във форума, вие също можете да задавате своите въпроси и да получите отговори и практични препоръки. А ако все още не сте част от общността на BG-Mamma, можете да създадете своя профил тук.

 

Към лендинг страницата Отново на училище

Още от блога: Научете детето да не прави по много неща едновременно