В края на всяка година, Pinterest предсказва с 80% точност кои ще бъдат новите водещи лайфстайл тенденции в света. Платформата за лично вдъхновение прави прогнозата си, като анализира какъв тип изображения набират най-голяма популярност. 

Благодарение на това, и през този месец декември вече знаем кои трендове ще доминират в модата и съвременния начин на живот за година напред. Ето няколко от тях:

Тенденция 1: Когато аксесоарите полудеят

Педикюр с кристали, блестящи украшения по клепачите и дори по зъбите, констелации от различни видове пиърсинг… Да, по отношение на аксесоарите идната една година ще бъде наистина щура! Класическият подход от обици + колие + часовник вече е твърде скучен за Поколението Z. 

И вие може да дадете воля на въображението си. Сега е моментът да украсявате каквото и както ви дойде на ума!

Тенденция 2: Нощни разходки

Пътешествениците ще се настроят на нощен режим, сочи анализът на Pinterest. Популярността на нощните снимки от плажове, например, се е увеличила със 150%. С 95% нагоре пък е едно доста по-специфично търсене – на нощни природни пейзажи на фона на цветно луминисцентно осветление. 

Тенденция 3: Стремеж към по-щастливи връзки

Тази тенденция е очевидно следствие от ковид пандемията и настъпилата изолация. По цял свят хората изпитват огромна несигурност и се притесняват за пари, за работа, за бъдещето си. Затова добрите взаимоотношения с близките хора се превръщат в най-сигурното убежище.

През следващата една година все повече хора активно ще търсят начини да подобрят връзките си. Това важи за интимните отношения, но не само. Ще се интересуваме как да внесем повече хармония във връзките си с приятелите, роднините и колегите. От Pinterest дават индикация, че търсенето на съвети за щастлив брак е скочило със 190%.

Търсенето за “установяване на здравословни граници” се е увеличило със 170%, четири пъти пък се е увеличило търсенето за това как правилно да задаваме неудобни въпроси.

Потребителите на форума могат да задават своите въпроси по темата към Ина Иванова, Людмил Стефанов и Детелина Стаменова. Тримата психолози са част от инициативата на BG-Mamma Специалистите говорят, благодарение на която експерти предоставят безвъзмездно своята помощ онлайн.

Тенденция 4: Домашните любимци превземат властта

През отиващата си 2021 г., топ тенденция бяха глезотиите за домашни любимци – от спа за кучета до всякакви нови попълнения в гардеробите на животинките ни.

Сега нещата отиват една идея по-далече. Новата тенденция повелява домашните любимци да диктуват цялостния редизайн на дома. Все повече любящи собственици ще променят интериора вкъщи, така че техните животни или птици да се чувстват по-щастливи, да имат повече простор и удобства. Много от стопаните даже ще обособят за любимците си собствени стаи. Как домашните любимци ни помагат да подобрим здравето си?

Какво казва статистиката на Pinterest по въпроса? Повече търсения за “луксозни стаи за кучета” (двойно увеличение) и за “луксозни стаи за котки” (тройно увеличение).

Визии: Pinterest

Обратно към форума