Понякога не е достатъчно просто да изглеждаме добре, за да запалим пожар в главата на нашия обект на желание, въпреки че е пределно ясно, че представителите на мъжкия пол започват да се влюбват с очите си, а жените – с ушите. Но за да бъдем наистина неустоими, не бива да разчитаме единствено и само на модни дрехи, заучени фрази за флирт, предизвикателно пърхане с мигли или мускули. Това, което подлудява и мъжете, и жените не са задължително суперкрасивите хора, а цялостното излъчване – комбинацията от чар, самочувствие, пленителност и мистерия. Днес ще споделим с вас четири малки неща, които правят всеки човек неустоим, привлекателен и уверен.

Прегърнете недостатъците си

Не демонстрирайте излишни комплекси, дори да имате неща, които не харесвате в себе си. Няма перфектни хора, а жените особено много обичаме да се взираме във всяка малка част, която невинаги би направила впечатление на мъжа, освен ако целенасочено не насочим погледа му там. Помислете какво ви прави различни и красиви, нещо, което другите нямат. Работете върху себе си, но не само за да подобрите своята визия, но и менталното си здраве и самочувствие. Научете се да обичате себе си, да се грижите за себе си, да поставяте своите нужди и желания на първо място. Няма нищо по-привлекателно от това.

Не се сравнявайте с другите

Една от най-честите грешки е да се сравнваме с другите хора – било то приятели, колеги или перфектните лица от модните списания и социалните мрежи. Не попадайте в този капан, а се съсредоточете върху своите собствени уникални качества. Всеки човек има нещо, което го прави уникален – може да е чаровна усмивка, пикантно чувство за хумор, голяма доза състрадателност, добро сърце, бърз и остър ум… Списъкът е безкраен.

Бъдете позитивни и самостоятелни

Ако ви попитат с какви хора обичате да се обграждате, със сигурност ще кажете “с положителни” – такива, които ви зареждат с енергия. А положителните хора не само че водят по-интересен живот, но и го водят, най-вече защото не се страхуват да предизвикват постоянно себе си – имат шарена палитра от интереси, практикуват хобита, никога не поставят себе си на последно място и знаят какво и как им доставя удоволствие.

Поляризирайте

Знаете ли, че хората са силно привлечени от правилната комбинация от мъжествени и женствени черти и характеристики, или така наречената андрогинност? Това се отнася не само за начина, по който изглеждаме външно, като дрехи или аксесоари, но и за нашия лайфстайл и поведение. Ако изглеждате супер женствено – показвайте и своята “силна страна” и обратно. Това може да бъде ярко изразена самостоятелност в дадена сфера, по-нестандартно хоби, облекло и т.н. Хората са силно привлечени от уникалността и целия спектър от чувства, емоции и характеристики на дадена личност. И най-позитивният и усмихнат човек започва да става скучен, ако всеки ден ни показва само това лице.

Не забравяйте, че да “поляризирате” не означава да си измисляте насила качества, които нямате. Останете 100% автентични, но въпреки това изразявайте себе си, без да се страхувате какво ще си помислят другите за вас.

Обратно към форум BG-Mamma