Щастливи сме, че открихме две от нашите съфорумки в училището за родители „Слънчогледи“ – може би „най-младото“ училище за родители в София, основано обаче от врелите и кипели в занаята Таня и Ася. Ясно е, че на първо място обичат бебетата и на второ – родителите им. Или обратното…
Но целта им е, когато човечето нахлуе с гръм и трясък в живота ви, да знаете с какво ще се сблъскате. Като едновременно с това имате изпитани механизми да се справите с голя-я-я-я-ма част от нещата, които ви очакват.
Личният и професионален опит на „слънчогледовите момичета“ Ася и Таня, съчетан със съвременни методи и информация относно раждането, кърменето и отглеждането на децата, е това, което ще получавате на всяка среща. Защото те не водят просто лекции, а организират разговори – за всичко, което ви интересува по дадена тема. Защото за тях е важен и предходният ви опит, ако имате такъв, и нещата, които сте чули от близки и приятели – всичко, което имате като знания, умения и въпроси, комбинираме с нашите знания, умения и отговори. Затова и всяка среща е неповторима.

Ето ги и тях:


Здравейте,
Аз съм Ася Демирева. Консултант по кърмене съм от 11 години, а от 6 съм сертифицирана към Международния борд на консултантите по кърмене (имам титла IBCLC). Работата с майки и бебета е това, което изпълва дните ми със смисъл. Моите първи и най-големи учители в областта са собствените ми деца – Сияна, на (почти) 12 години, и Любомир, на (почти) 9.
От 2007 година статиите ми излизат в списание „Моето дете“, а в последните 4 години му бях главен редактор. Пиша за бебета и майки, говоря за бебета и майки и консултирам бебета и майки. Както обичам да казвам – аз имам най-яката работа в света. Можете да ми завиждате. А може да дойдете и да се запознаем!

 

 


Здравейте и от мен!
Казвам се Таня Лисичкова. Майка съм на чудесен 9-годишен младеж, на когото съм изключително благодарна, че ми показа важните неща. Откакто станах майка, замених работата в офиса с цял нов път.
Синът ми се роди през 2008 г., а баща му беше до мен в болницата и заедно го посрещнахме. Срещнах и предизвикателствата на раждането и кърменето. Разбрах, че има прекрасни жени, които ти помагат да се справиш, получих ценна подкрепа и поисках да стана като тях. Година по-късно, през 2009 г. се записах на обучение за консултанти по кърмене и така 7 години бях доброволен консултант към НАПК. През 2011 г. узрях за още едно желано обучение и вече имам 6-годишен опит като професионална дула, подкрепяйки жени по време на раждане (www.mydoula.bg). През 2012 г. се сертифицирах за „Childbirth educator” (на български би звучало като инструктор по подготовка за раждане) и започнах да се появявам пред публика от бъдещи родители. Имам публикации в различни медии. За да работиш с майки и бебета, са необходими широки познания, затова през 2014 г. станах отново студентка – в МУ, специалност „Акушерка“ – път, който също ми предстои да извървя.
През 2016 г. с Ася създадохме „Слънчогледи – училището за родители” и ето ни тук сега. Не знам какво още предстои да направя, но знам, че благодарение на родителството и семейството, имам работата, която винаги съм искала.

 

Провеждаме лекциите всеки вторник от 18:15ч. в офиса ни:

Следете предстоящите лекции в темата ни във форума: https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=973681

или събитията и отзивите след всяка лекция в профила ни във Фейсбук:

А можете накратко да прегледате предстоящите лекции и да се запишете за присъствие: https://goo.gl/ilIlG3