Приключи една динамична година. 2018-та беше изпълнена с много емоции и нови разгорещени дискусии на страниците на BG-Mamma.
През тази година във форума се регистрираха  два пъти повече потребители в сравнение с 2017 и бяха публикувани 15547 нови теми и близо 2 000 000 нови поста.

В настоящата статия ще ви разкрием кои бяха най-вълнуващите теми за нашите потребители през изминалите 12 месеца.

Потребителите са се вълнували най-вече от обществени и политически теми, но и са търсили съвети и препоръки, подкрепа, отговори на въпроси, информация за стоки и услуги и разбира се – развлечение.

Социални и теми от обществено значение

Ако през цялата 2017 най-вълнуващата обществена тема е била тази за навлизането на емигранти в Европа и България и последиците от това, то през 2018 тя полека отстъпва челните позиции на нови събития, събудили потребителския интерес.

Една от най-активните и продуктивни дискусии е тази за правата на жените и истанбулската конвенция, както и това до какво би довело приемането ѝ.
Съдбата на алпиниста Боян Петров също е предизвикала стотици коментари и обмен на своевременна информация за издирването, често дори преди да бъде съобщена от медиите.
Скандалът за норвежките закони, според които социалните служби отнемат деца от родителите им също предизвика голямо вълнение във форума и бе обект на обсъждане през средата на изминалата година.
Жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова разтърси и BG-Mamma, а потребителите повече от два месеца активно обсъждаха случилото се и различните теории за него.

Теми за взаимопомощ и обмяна на опит и препоръки

Разбира се, една от най-ценните функции на форума е това, че той е платформа за взаимопомощ и рядко има въпрос, чийто отговор да не се крие сред страниците му. Нашите потребители знаят това и се допитват за помощ и съвет за почти всичко – от семейни и лични проблеми до покупка на жилище и избор на паста за зъби.
Затова и не е учудващо, че теми като „Въпроси всякакви“ и „Въпроси всякакви за СО (Семейни Отношения)“ и “Първи (ранни) признаци за бременност” са сред най-четените и коментирани теми в BG-Mamma.
Темите за пазаруване „Лидл“, „Пазаруване от Амазон“ и „Пазаруване от H&M” също отчитат голям интерес.

В търсене на идеи в кухнята, потребителите са превърнали „За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори“  и “Ти какво сготви? Снимай, покажи?!”  в едни от най-четените теми за 2018 г.
През лятото част от най-активните теми са свързани с почивки, а именно – „На море в Турция“, „На море в България“ и „На море в Гърция“, в които потребителите обменят опит и препоръки за хотели, плажове, транспорт и места, които си струва да се посетят.

Теми за споделяне и морална подкрепа

Освен в търсене на отговори на конкретни въпроси, потребителите пишат във форума и с цел да срещнат морална подкрепа, сродни души, с които да споделят, хора, които са минали по техния път или просто да излеят някъде това, което им тежи.
Сериозни теми за подкрепа като “Малко трудна тема…за болестта – РАК!!!” и “Дългото чакане след трансфер” са сред най-четените поредици.

Нямаше как да не ни впечатли изключителната активност в поредицата теми „Седмокласници“ през май и юни по време на кандидатгимназиалните изпити, в които потребителите очакват заедно резултати и споделят притесненията си, вълнението и радостта си.

Теми като „Тема за взаимопомощ при изневяра“, „На 33 сама…“, „Уморява ли ви майчинството?“, „Да се оплачем“ и вечният евъргрийн „С какво ви дразнят свекървите“ показват сериозна активност през годината. Най-впечатляващи са статистиките за поредицата „Искам да кажа“, която е на челно място през цялата 2018 г. Това не е изненада, защото тя е едно своеобразно олицетворение на живота във форума. Тук потребителите пишат всичко, което им е на сърце и желаят да разкажат на своето виртуално „семейство“.

Теми за свободното време и развлечение

И разбира се, не на последно място е забавлението. Много хора влизат в BG-Mamma просто с цел да се разсеят, да открият нещо забавно или интересно, да се вдъхновят за своето хоби или просто да убият приятно няколко минути… или няколко часа.
Най-четената тема в тази категория е “Номинации за най-голяма муня” – тема за смешни реални случки и забавни истории. Следват я в класацията “Блогъри и влогъри от България и чужбина – да ги обсъдим”, „Звездни компромати“, „Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци, анкети” и няколко теми за дискутиране на нашумели предавания в родния ефир – „Черешката на тортата“, „Евровизия“ и „VIP Brother”, както и темата за сериала „Откраднат живот“.
Любопитно е и колко активни са били потребителите в “Новогодишна игра на BG-Mamma”, вдигайки я сред челните позиции само за месец.

Това са само една малка част от активните теми, които са вълнували
BG-Mamma през изминалата година. Сред всички нови 15 547 теми и 2 000 000 нови мнения във форума за 2018 година всеки може да открие по нещо за себе си. А ние посрещаме 2019 г с нетърпение, в очакване на това какво ще ни поднесе тя.