Мъжът ви ви е ядосал. Отново. Естествено, имате нужда да излеете яда си пред някого докато той е на работа или да получите съвет относно дилемата си с тиган или точилка е най-добре да го посрещнете.
Но много често се случва просто да няма на кого да се доверите и да споделите. Или има, но не смятате, че би било добре да разкривате чувствата си пред близки.  Няма как да се оплачете на комшийката, защото рискувате да научи целият квартал. На приятелките си също не смеете да казвате. Харесва ви това, че ви смятат за толкова хармонично и перфектно семейство и не искате да разваляте това впечатление с битовизми като неизхвърлен боклук и търкалящи се на пода чорапи. Решението е ясно – отваряте BG-Mamma. Оттук насетне сценариите са няколко…

  1. Запретвате ръкави и описвате всичките си проблеми с мъжа, детето, свекървата, шефа, кучето на съседите, топлофикация, глобалното затопляне и политиката на Зимбабве.
    Още докато пишете ви олеква, но ето че се намират и други хора, които споделят вашите грижи, готови са да ви изслушат/прочетат и да помогнат със съвет как да се справите с тревогите, защото и те са минали по вашия път.
  2. Докато избирате къде е най-подходящо да публикувате своята тема, откривате темите на други потребители и установявате, че вашите проблеми съвсем не са толкова големи и ангажирайки се да помогнете или просто да съчувствате на някого с истински тежка съдба, напълно забравяте своите грижи.
  3. Още с влизането във форума попадате на някоя от всички забавни поредици и след броени минути не си спомняте за какво всъщност сте тук, смеейки се със сълзи на поредната прочетена страница.

Който и от изброените сценарии да ви се случи, крайният резултат е винаги добър – открили сте решение на проблема или просто осъзнавате, че проблем всъщност няма и  вместо да посрещнете вечерта мъжа си с тигана, в крайна сметка да използвате същия, за да му приготвите романтична вечеря.

И макар горното да е написано шеговито, истината е, че форумът реално може да ви помогне в много ситуации не само със съвети и отговори на въпроси, но и да излекува душата ви и да прогони мрачните мисли.

Ето малка част от темите, по които можете да откриете форумна подкрепа

Борбата със здравословни проблеми и състояния

Всички знаем, че когато тялото е болно и духът страда. Особено когато заболяването е хронично или продължително. Споделяйки радости и неволи правим първата голяма крачка към подобрението.

Здраве

Заедно по пътя към мечтаното бебе

Опитите за зачеване понякога може да са продължителни и всеки неуспешен месец да бъде стресиращ. Когато обаче имаме компания и заедно празнуваме двете чертички на всяка щастлива бъдеща мама, позитивната нагласа никога няма да ни напусне.

Искам бебе

Проблемно забременяване

Без стрес в очакването на новия живот

По време на бременността, особено когато е за първи път, всяка бъдеща майка изпитва известен страх и притеснение. В комбинация с бушуващите хормони и промените, настъпващи в тялото бременната жена се превръща в истинско кълбо от нерви и приятната компания в отчетните теми често е единственото, което спасява клетия бъдещ татко от емоционалните изблици на неговата половинка.

Бременност с термин…

Сборна отчетна за бременност

Няма перфектни родители, но заедно можем да сме по-добри

Всеки родител има своите съмнения и страхове. Отглеждането и възпитанието на децата не са лека задача и се ужасяваме да не сгрешим, а когато видим проблем в поведението им често обвиняваме себе си и не знаем как да постъпим. Споделянето на тези тревоги, а и на всички поводи за радост и гордост ни помагат да сме по-добри и да действаме с разум, без да изпускаме нервите си и да се чувстваме, че губим контрол.

Родителски групи

Форумът като семеен терапевт

Всяко семейство преживява сътресения. Понякога по-малки, друг път по-големи, но те са неизменна част от съвместния живот с някого. Понякога ни се иска да потърсим съвет, а друг път е достатъчно просто да излеем яда си, за да ни олекне. Колко ли семейства е спасила BG-Mamma и колко ли скандали са били потушени преди изобщо да се започнат? А на колко ли жени е помогнала да се откъснат от вредни и дори опасни за тях връзки?

Семейни отношения

Да си излеем душата

Когато имате нужда да си излеете душата просто така, има къде да го направите на спокойствие и без излишни дискусии.

Да се оплачем

Искам да кажа…

Смехотерапията лекува всички проблеми

А понякога, дори и без конкретен проблем, може да се случи да не сме в настроение и да имаме нужда просто някой да ни усмихне. Тогава BG-Mamma отново е насреща.

Днес съм щастлив(а), защото…

Кой е любимият ви виц? Нека се посмеем заедно

Интересни и забавни линкове, картинки, клипчета

А когато приключите със своята форумна терапия, просто изключете компютъра, огледайте се и се усмихнете, защото денят е такъв, какъвто го направите вие, а днешният ще бъде прекрасен!