Вержиния или Вержи, както повечето потребители на форума я познават, определя себе си като средностатистическа 36-годишна майка на двама близнаци и гримьор. Но тя всъщност е много повече от това – тя е един талантлив и вече известен в средите си артист, създаващ красота, открил призванието си и развил го до голяма степен благодарение на форума BG-Mamma.

Ние я поканихме да ни разкаже малко повече за себе си и ето как отговори тя на нашите въпроси.

Каква беше причината да се регистрирате в BG-Mamma? От кога сте потребител на форума?
Регистрирах се през 2008 г., малко след като научих, че съм бременна. Дори не помня как попаднах на форума и темите за бременност и отглеждане на бебета, но понеже се наложи да си остана вкъщи още от третия месец на бремеността, поради липса на заетост, вероятно от скука, любопитство и търсене на „себеподобни“, се регистрирах.

Колко често го използвате?
В началото само четях и се срамувах да пиша, тъй като не се чувствах достатъчно компетентна по повечето въпроси. После следенето на коментарите и писането стана като краста. BG-Mamma е една голяма социална мрежа. Ежеминутно го използвах, понякога дори ставах да чета и през нощта, тъй като бремеността ми пречеше да спя добре.
През последните 3-4 години обаче съм доста по-заета и за съжаление все по-рядко успявам да влизам форума.

С каква цел използвате форума?
В търсене на отговори, съвети или просто да разпусна.

С какво Ви е бил полезен?
Във форума не тичах от тема в тема, не бях от най-активните, но там, където бях редовна, намирах отговор на доста от въпросите си, подкрепа, съвет… От това защо бебетата ми се будят точно в полунощ с истерични крясъци до това да се осмеля да се „покажа на света“ в една от темите за козметика и грим. Осмелих се и да говоря, да изказвам мнение, да давам съвети. По този начин се чувствах и полезна, а в един момент от живота ми, когато покрай безработица и деца бях зациклила на едно място, имах нужда да помагам с каквото мога, за да се чувствам по-добре и по-пълноценна.

Разкажете ни накратко най-запомнящия се случай от живота Ви във форума.
Случаите са много, но реални срещи имах с доста от майките в бебешките теми и те винаги са били много приятни и запомнящи се. Никога няма да забравя огромния жест, който направиха майките от отчетната ни тема за рождения ми ден, малко след като родих близнаците – бяха се уговорили скрито от мен и събраха не малка сума пари, с които да ми помогнат. Неочаквано за мен и много затрогващо. Не съм мислила, че хора, които познавам само от форума могат да бъдат с толкова големи сърца. Запознах се лично и с част от потребителките в темата за красота и грим и мога само да кажа, че съм благодарна за тези срещи и за това, че се срещнах с тези хора. На някои от тях (те си знаят) съм особено благодарна за всичко, което направиха за мен.


Промени ли с нещо общуването Ви във форума реалния Ви живот? Ако да, в какво се изразява промяната?
Форумът изигра много голяма роля в реализирането на нещо, което винаги съм искала, но никога не съм вярвала, че мога да постигна. Благодарение на подкрепата и непрекъснатите подканяния на съфорумките от темата за грим, събрах кураж да показвам все повече и повече снимки на свои гримове и малко по-късно – да започна да списвам свой собствен блог за красота.
Започнах да водя блога си също толкова плахо, колкото и влязох в самата „красива“ тема. Не съм от хората, които се „хващат“ лесно на хвалби, може би защото бях и все още съм по-неуверена. Нали знаете – когато сам не си вярваш, как да повярваш на някой друг? И дори не мислех, че имам някакви фенове. Просто си пишех, защото ми харесваше да изразявам себе си с думи и снимки. Дори и с идеята, че може никой да не ме чете.
E, грешах! Все пак имаше хора, които ме харесват и четат и нещата така се завъртяха, че мои снимки на гримове бяха забелязани от много известен в Пловдив гримьор – Вили Вълкова, по онова време управител на магазин на популярна марка декоративна козметика. Започнахме виртуална комуникация с нея и не след дълго започнах работа в магазина. Натрупания там опит беше безценен и след около година се отделих да работя самостоятелно като гримьор, какъвто съм и до днес.
И така нещата за мен се наредиха: BG-Mamma ме oкуражи да създам блог, блогът ми донесе популярност, която ме направи консултант, а след това поех по своя път на професионален гримьор.

Какво е за Вас BG-Mamma?
Начало!