С това импровизирано интервю полагаме основите на рубриката „Истински истории“ в блога, в която ще ви споделяме интересни разкази от нашите потребители, свързани с BG-Mamma и влиянието на форума върху живота им.
Главен герой в настоящата публикация е Ивелина Чолакова, известна в онлайн пространството като Дамаянти, за която BG-Mamma наистина изиграва голяма роля за предприемане на решителна стъпка към радикална промяна и поемане в нова посока в личен и професионален план.

Дамаянти е потребител на форума от далечната 2005 година, когато се регистрира в търсене на други майки, с които да обменя опит и съвети в грижите за детето си.

А ето и какво ни сподели тя за влиянието на BG-Mamma върху живота ѝ:

Колко често използвате форума?

Докато Влади израсна, ежечасно, бих казала. Мисля, че бях пристрастена :))

От каквото и да имам нужда, каквото и да искам да попитам, написвам го там и до няколко минути вече имам доволно кличество отговори. За всичко!

С каква цел използвате форума?

От полезна, забавна и разтоварваща до обучителна.

Наистина сме една общност, макар да не познавам на живо всички, които се „крият“ зад никовете си. 

С какво Ви е бил полезен?

Полезен  е във всеки аспект от живота и бита ми. От отглеждането на децата, през това каква кола да си купим, къде да почиваме, до това да сменя професията си тотално!

Форумите ме запознаха с всички хора, които са най-близки в живота ми последните 12 години! Тук намерих най-добрите си приятели, запознаха ме с много други хора, които са ми адски ценни, макар да не се виждаме често.

В BG-Mamma откривам възможности да помагам на другите, така като аз получавам помощ когато ми е нужна.

А въпросът „С какво Ви е полезен?“, за мен лично в професионален план, е направо жизнеутвърждаващ! Сериозно!

Преди да изляза по майчинство работех като медицинска сестра. След попадането ми във форумите пред мен се отвори цял един нов, шарен свят на творчество!

Винаги съм искала да се занимавам с нещо творческо, но никога не съм имала смелост да направя такава крачка.

А тогава имах времето на майчинството и ресурса на всички хора, пишещи във форума и споделащи знанията си! Там се запознах с програмите за обработка на графични изображения (темата за Фотошоп, която все още съществува), там навлязох в по-дълбоките дебри на Фотографията (в темата Фотография, която също съществува и до днес)

И така, след години ежедневно писане в тези теми и самообучение, добих смелост на 31 години да зарежа всичко, което съм правила до сега, да се запиша да уча компютърна графика, да изкарам курсове по фотография и да направя един 180 градусов професионален завой. Започнах да работя като графичен дизайнер към една фирма за автомобили (работата си намерих пак през BG-Mamma), паралелно започнах и да снимам. И към този момент работя това, което обичам и ме прави щастлива – фотограф съм.

Звучи като приказка, но е истина. Това е моята приказка! 🙂

Разкажете ни накратко най-запомнящия се случай от живота Ви във форума 

Общо взето всички случки в живота ми бяха свързани с BG-Mamma от времето като активен потребител на форума.

Никога няма да забравя първата среща, която решихме да организираме на живо и да се запознаем помежду си. Беше наистина вълнуващо да срещнеш лично хората, стоящи зад никнейм, да се запознаеш с Мамма и Татти. Бях шокирана колко са млади и че всъщност са нормални хора със същите мечти, стремежи и възгледи и се смеят на същите неща, които разсмиват и нас.

Сещам се и за една много забавна случка с Татти.

Тъкмо се бяхме открили през форума една голяма група майки с деца на горе-долу еднаква възраст в квартала. Много често обикаляхме района с количките.

Един ден, бяхме около десетина, както се разхождаме и видяхме Татти на отсрещния тротоар. Всички в един глас се развикахме „Татиии, Татиии!“

Той застина, вперил учуден поглед в нас, но определено по-интересен беше погледът на възрастната дама до него, която по-късно разбрахме, че е майка му.
Мисля, че е била доста шокирана от гледката на 10 жени с бебета, крещящи „Татиии!“ на сина ѝ.

Промени ли с нещо общуването Ви във форума реалния Ви живот?
BG-Mamma промени живота ми изцяло!

Какво е за Вас BG-Mamma?

BG-Mamma за мен е едно много специално място. BG-Mamma са хората, които го създадоха. Мамма и Татти, и всички активни участници, които отделят от времето си, освен да се забавляват, да бъдат полезни и да помагат на останалите.

Една дума, с която да опишете BG-Mamma?

BG-Mamma е институция и мисля, че сме го доказвали неведнъж през годините!

Благодаря ви, че ви има!